Badanie sprawozdania finansowego Spółki za 2020 rok

Zamawiający: Park Naukowo – Technologiczny „TECHNOPARK GLIWICE” Spółka
z ograniczoną odpowiedzialnością NIP: 631-242-08-15 REGON: 278243253 Adres: 44 – 100 Gliwice, ul. Konarskiego 18C Telefon: 032 335 85 00
Przedmiot zamówienia: Zakup usługi: Badanie sprawozdania finansowego Spółki za 2020 rok na zasadach określonych poniżej: Przedmiot zamówienia obejmuje badanie sprawozdania finansowego Spółki za 2020r. oraz sporządzenie sprawozdania z badania, które zawiera informacje o tym, czy sprawozdanie finansowe jest prawidłowe oraz rzetelnie i jasno przedstawia sytuację majątkową i finansową, jak też wynik finansowy Spółki, zgodnie z Artykułem 83 Ustawy z dnia 11 maja 2017r. o biegłych rewidentach, firmach audytorskich oraz nadzorze publicznym (Dz. U. z 2019r.  poz. 1421,ze zm.), a także dodatkowe memorandum informacyjne lub raport o sytuacji finansowej Spółki. Organizacja usługi ma spełniać poniższe paramenty (kryteria obligatoryjne):   Lokalizacja: ul. Konarskiego 18c 44-100 Gliwice,Termin realizacji usługi: badanie wstępne do 28 stycznia 2021r,   badanie ostateczne do 26 lutego 2021r., przekazanie opinii i raportu do 15 marca 2021r., Na wniosek Zamawiającego udział w posiedzeniu  Rady Nadzorczej oraz Zgromadzeniu Wspólników, podczas których sprawozdanie finansowe będzie zatwierdzane. Zamawiający zapłaci za faktycznie wykonaną usługę na podstawie protokołu zdawczo-odbiorczego.
Wymogi dla wykonawcy:   Z możliwości realizacji zamówienia wyłączone są podmioty, które powiązane są z Zamawiającym lub osobami upoważnionymi do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego lub osobami wykonującymi w imieniu Zamawiającego czynności związane z przygotowaniem i przeprowadzeniem procedury wyboru. Wykonawcy osobowo lub kapitałowo, w szczególności poprzez: uczestnictwo w spółce jako wspólnik spółki cywilnej lub spółki osobowej; posiadanie udziałów lub co najmniej 10% akcji Spółki;pełnienie funkcji członka organu nadzorczego lub zarządzającego, prokurenta, pełnomocnika; pozostawanie w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa lub powinowactwa w linii bocznej do drugiego stopnia lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli. Ilekroć w niniejszym zapytaniu ofertowym mowa jest o Wykonawcy należy przez to rozumieć podmiot, do którego zostało skierowane niniejsze zapytanie lub który złoży ofertę w odpowiedzi na niniejsze zapytanie ofertowe.
Sposób i termin złożenia oferty   Oferty należy złożyć na załączonym Formularzu Oferty (załącznik nr 1) do dnia 11.09.2020r. do godz.16:00 Do oferty należy dołączyć (obligatoryjnie): dokumenty potwierdzające informacje o oferencie, w tym o formie prowadzonej działalności,  wpisie na listę podmiotów uprawnionych do badania sprawozdań finansowych oraz fakt posiadania przez firmę audytorską oraz audytora wskazanego do przeprowadzenia badania co najmniej 3-letniego doświadczenia w badaniu sprawozdań finansowych; cenę za badanie sprawozdania finansowego (w tym za sporządzenie pisemnej opinii o badanym sprawozdaniu finansowym wraz z raportem z badania sprawozdania oraz dodatkowym memorandum informacyjnym lub raportem o sytuacji finansowej Spółki), projekt umowy, potwierdzenie doświadczenia firmy  w badaniu sprawozdań finansowych poprzez wykazanie listy badanych sprawozdań finansowych za 2019 rok (z zastrzeżeniem prawa Zamawiającego do wglądu do losowo wybranych dokumentów poświadczających należyte wykonanie usług na podstawie referencji i/lub rekomendacji i/lub protokołu zdawczo-odbiorczego usług bez uwag); poświadczoną za zgodność z oryginałem kserokopię dokumentów potwierdzających posiadanie przez firmę audytorską ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej, z tytułu wykonywania czynności rewizji finansowej. Oferty należy przesłać na adres mailowy: info@technopark.gliwice.pl Oferty można składać również do sekretariatu: Park Naukowo – Technologiczny “TECHNOPARK GLIWICE” Sp. z o.o., 44-100 Gliwice, ul. Konarskiego 18 C. Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane. Nie dopuszcza się złożenia ofert cząstkowych. W razie wątpliwości i pytań prosimy o kontakt pod nr telefonu: 32 3358500 lub mailowo: info@technopark.gliwice.pl. W przypadku przesłania skanu wymagane jest dostarczenie oryginałów oferty przez Wybranego Wykonawcę wraz z pozostałymi załącznikami nie później niż w dniu podpisania umowy.